Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Saturday, 31 December 2011

Best Ending Cerita pun Best

Siapa tadi tengok Aduh Sayang kat tv3? Bestkan? Hihihi.. Suka ending dia.. Last-last satu keluarga berkumpul balik.. Sweet sangat..


5 tahun tinggalkan anak dekat atok and nenek.. Memenglah budak-budak tu sayang kat diaorang.. Tapi, hakikat sebenarnya, ibu bapa tetap pilihan hati.. Betul tak? Yang penting, jangan putuskan hubungan silaturrahim ;)

Hari ini Ada Nur & Adam

Siapa kat sini peminat Nur & Adam? Ala, cerita Nur Kasih tu.. Mesti ramai yang minatkan? Yang tak minat tu pun, mesti tau pasal cerita Nur Kasih ni kan? Tak kisahlah Nur Kasih the Movie ke, yang drama ke, watak dia tetap Nur dan Adam.. Betul tak?


Sebenarnya, bukanlah nak cerita pasal Nur Kasih.. Yelah, cerita ni dah lama.. Orang pun dah tak cakap pasal cerita ni lagi.. Just nak share dengan korang.. Malam ni, dekat tv3 pukul 9.00 malam, ada satu cerita bertajuk Aduh Sayang.. Pelakon utama Tiz Zaqyah and Remy Ishak.. Cerita pasal kekeluargaan juga.. Hehehe.. So, saya nak tengoklah.. Hihihihi..

Buat Blog~ End of the Year

Assalamualaikum... Hihihihi

Well, today is the last day for the year 2011.. InsyaALLAH, tepat jam 12.00 malam, tahun 2012 akan menjelma ;)


As a blogger, ada banyak yang saya target untuk blog saya ni.. Alhamdulillah, ada yang tercapai, ada yang tak.. Hehehe.. Tapi, takpe, cepat atau lambat, benda tu akan tercapai jugakan? InsyaALLAH.. Yang penting JANGAN putus asa..


Apa yang Aiisyah targetkan untuk blog ni sebelum munculnya tahun 2012? Nak tahu? Jom tengok ;p

  • Followers nak 500 (Alhamdulillah, sekarang 528, thanks to all my followers)
  • Fanpage nak ada 20 likes (Alhamdulillah, sekarang 25, sesiapa yang belum like, boleh klik sini)
  • Comments nak ada 1000 (Tapi, ada 822, takpe, selagi belum pukul 12 malam, korang komenlah banyak-banyak, hehe)
Ok, setakat ni, tu jelah kot.. Ini jelah target saya untuk blog saya.. For tomorrow (tahun 2012) saya akan buat target baru pula untuk blog ni ;)

p/s : untuk tahun 2012, semoga saya menjadi orang yang berjaya !

Friday, 30 December 2011

Semester 3, Last Sem for my foundation

Assalamualaikum and hello !



Kalau korang semua nak tahu, cuti saya sudah nak sampai ke penghujungnya.. Sejak bulan 10 saya cuti, akhirnya, 8 Januari 2012 saya akan mendaftar semula di Gombak..

Well, for semester 3.. My last sem before my first year degree.. Maknanya, kenalah struggle betul-betul for this last sem, right? Yelah, nak pergi main campus dekat Gombak ni, untuk students ECONSS macam saya ni, kena dapat 2.5.. Tapi, takkanlah nak 2.5 kan? Mesti nak lebih.. Lagipun, kalau boleh, saya nak ambil accounting time degree nanti (actually, my mom yang nak, hahaha)

Dan lagi, sebenarnya, nak bagitahu korang, for this sem, memang pack sesangat.. Banyak betul subjek.. Kalau sem 1 dulu, 6 subjects sem 3 ni pun 6 subjects juga.. Sem 2? Nanti saya cerita.. Tak macam kawan-kawan saya yang lain.. yang setahun setengah, sem ni diaorang 4 subjects je.. Huhuhu.. Untungla~

My subjects for this semester :

Economics
Accounting 2
Mathematics 2
Computer 2
Religion in Islam
Introduction to Business

So, inilah subject-subjectnya.. InsyaALLAH, I can do it.. Study betul-betul.. And for you yang baca entry ini, doakan saya and rakan-rakan.. Hehe,

p/s : 4-7 jan kena pergi UIA PJ.. 

Tuesday, 27 December 2011

mencuba lagi

Again, mencuba lagi. Dulu, tulis blog menggunakan backberry papa. Sekarang guna mama punya samsung galaxy w. Someone bougt it for her. Wah ! Sometimes, he can be so romantic ;p

Monday, 26 December 2011

I am Watching King of Baking


Wuhoooo.. Semangat je saya.. Puas saya mencari tempat untuk mendownload cerita-cerita korea. Akhirnya, berjaya juga,, Jumpa pun.. Dah lama saya nak tengok cerita ni.. Lagipun, cerita ni, ada seorang pelakon yang saya minat.. Nak tahu siapa? Korang klik.

Dah klik? Bagus. Hehehe.. Nak tahu cerita ni pasal apa?

Kim Takgu is the eldest son of Gu Il Jong, the chairman of Geosung Foods Enterprise, and Kim Misun, his mistress. The Chairman’s wife, Insok, is furious with her husband and shuns Takgu. When his mother is kidnapped, Takgu runs away from home and spends the next 14 years looking for her. Through his journey he enters a baking school owned by Pal Bong, a legend in the baking industry who coincidentally is also the same teacher who taught his father. There he finds Jo Jingu, the man who kidnapped his mother, but he tells Takgu that she accidentally fell of a cliff. Takgu decides to stay at the bakery and learn the art of making bread, like his father did before him. Majun, Takgu’s half-brother is also at the school, hoping to learn about baking in order to win his father’s approval and take over the family business. He is living under an assumed name and never reveals his true identity, still having a hatred for Takgu from their childhood.
It is later revealed that Takgu’s mom is not dead and that she is looking for him. The Chairman, who also spent the past 14 years looking for Takgu, eventually finds out he is at the bakery and is furious at Majun for not telling him. The Chairman wants Takgu, his oldest son, to take over the family business instead of Majun. Majun plots to steal Takgu’s childhood friend Shin Yukyeong and embarrass his family in the process as revenge. Takgu eventually finds his mother, but Insok and her lover (and the Chairman’s assistant) Han plot to rob Takgu of his inheritance so that Majun will take the Chairman’s position. When the Chairman finds out about this, Han goes so far as to attempt to murder Takgu, but he is saved by Jo Jingu. Majun’s plan to embarrass his family works, but it doesn’t give him the satisfaction he expects. He reaches a truce with Takgu and the two agree to let their older sister Gu Jakyung run the company. The show ends with Takgu continuing to work at the bakery with his girlfriend Yang Misun while Majun decides to travel around the world with his new bride Shin Yukyeong. While Manger Han is in prison, the Chairman is happy that his loved ones have found happiness.

Cerita ni pasal kekeluargaan jugalah.. Iri hati pun ada.. Tamakkan harta pun ada juga.. Yang paling penting, romance pun adalah juga.. Hihihi

Saturday, 24 December 2011

whatever

Percubaan. Tulis menggunakn blackberry. Papa punya. Hahahaha..

Ok, bye ;p

Aiisyah di TV

Assalamualaikum semua !

Korang semua tahukan, 22 Disember tarikh result PMR keluar.. Sekolah adik saya, ada media datang.. Astro tv Alhijrah pun datang.. Watch this video...


Time ucapan pengetua sekolah.. Kat belakang tu, ada A Girl in a purple t-shirt with a black tudung... That's me.. Hahahaha..

Ok, bye ;)

Friday, 23 December 2011

#2 Tazkirah Jumaat


PESANAN KEPADA WANITA
(Diambil dari sabda-sabda Rasulullah S.A.W)
1. Wanita solehah adalah lebih baik dari seribu lelaki yang tidak soleh.
2. Wanita apabila melaksanakan solat lima waktu, puasa sebulan Ramadan,
memelihara kehormatan diri serta taatkan suaminya, berpeluanglah ia memasuki
... mana-mana pintu syurga yang dikehendakinya.
3. Saidatina Aisyah r.a. berkata: "Saya pernah bertanyakan Rasulullah S.A.W
tentang siapakah manusia yang terlebih berhak terhadap wanita?" Jawab Rasulullah
S.A.W: "Suaminya". Bertanya pula Aisyah: "Siapa pula terlebih berhak terhadap
lelaki?". Jawab Rasulullah S.A.W: "Ibunya".
4. Apabila kamu dipanggil oleh kedua ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu
terlebih dahulu.
5. Sesiapa yang dikurniakan Allah wanita yang solehah, sesungguhnya ia telah
dikurniakan separuh dari agamanya, maka yang separuh lagi hendaklah ia berbakti
(bertakwa) kepada Allah.
6. Sebaik-baik wanita ialah yang tinggal di rumah, tidak keluar kecuali atas urusan
mustahak. Wanita apabila keluar akan dipersonakan (digoda) oleh iblis.
7. Haram bagi wanita melihat lelaki sebagaimana lelaki haram melihat wanita (bukan
muhrim) kecuali dalam menuntut ilmu dan berjual beli. Suatu hari ketika Rasulullah
S.A.W bersama isteri-isteri baginda (Ummu Salamah dan Maimunah), datang
seorang sahabat yang buta (Ibnu Maktum). Rasulullah S.A.W menyuruh kedua-dua
isterinya masuk ke dalam rumah. Bertanya Ummu Salamah: "Bukankah orang itu
tidak dapat melihat kami ya Rasulullah S.A.W?". Rasulullah S.A.W menjawab:
"Bukankah kamu dapat melihatnya?."
8. Wanita yang keluar rumah dengan memakai bau-bauan berjalan di hadapan orang
sehingga terhidu baunya, ia adalah berzina yakni spt perempuan zina.
9. Tidak memuliakan wanita melainkan orang yang mulia dan tidak menghina
mereka melainkan yang hina.
10. Dunia adalah perhiasan, sebaik-baik perhiasan ialah wanita solehah.
11. Wanita itu boleh dikahwini dengan sebab hartanya, kecantikannya, keturunannya
dan agamanya. Hendaklah kamu mendapatkan yang kuat agamanya, tentu ia akan
memberi ketenangan kepada kamu.
12. Salah satu tanda keberkatan wanita ialah cepat perkahwinannya dan cepat pula
kehamilannya dan ringan maharnya (mas kahwin).
13. Wanita yang taatkan suaminya, semua burung-burung di udara, ikan di air,
malaikat di langit, matahari dan bulan semuanya beristighfar baginya selama mana
ia masih taatkan suaminya dan diredhai (serta dipelihara akan sembahyang dan
puasanya).
14. Wanita yang taat berkhidmat pada suaminya akan tertutup 7 pintu neraka dan
akan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang disukainya
dengan tidak dihisab.
15. Mana-mana wanita yang bermasam muka menyebabkan rasa tersinggung hati
suaminya, maka ia dimurkai Allah sehingga ia kembali bermanis muka dan
tersenyum mesra terhadap suaminya.

:: Sekadar Perkongsian ::
via Shaznul Rizan

Sumber : Facebook

Thursday, 22 December 2011

Lepas Ambil Result Adik, Shoppin di Alamanda



Alhamdulillah, selesai sudah drama calon-calon PMR 2011.. Semua orang pun dah dapat result.. Tahniah kepada semua.. Apapun keputusan anda, itulah yang terbaik.. Andalah orang yang berjaya.. InsyaALLAH..

Tahniah jugalah kepada adik kesayangan saya.. Alhamdulillah.. Dapat keputusan yang membanggakan kami sekeluarga.. Terus-terang saya cakap, lepas je adik saya dapat result and peluk my mom, air mata saya pun menitis.. Hehehehe.. Malu je..

Oklah, yang bestnya sekolah adik saya ni, dekat Putrajaya (Sekolah Sultan Alam Shah).. So, lepas je kitaorang kat sekolah dia.. Teruslah pergi Alamanda... Bershopping... Yahoooo !!!

Benda yang saya shopping, of coursela barang-barang yang nak dibawa masa kat UIA nanti.. Maklumlah, bulan January nanti dah habis cuti.. Start belajar balik... Dah tak sabar nak jumpa kawan-kawan.. Rindu sesangat...

Benda yang dibeli hanya dua.. Bag.. Bag yang macam budak-budak sekolah... Tak tangkap gambar pula.. Nanti saya tangkap letak kat blog, ya? Yang kedua, beli selipar utuk dalam rumah.. So, senang, nanti kat bilik UIA, boleh pakai selipar dalam bilik.. Hohohoho

Lepas dah penat bershopping... Kitaorang ingat nak makan Mcdonald.. Suddenly, penuh pula.. Beratur panjang.. So, pergilah Mcdonald dekat Bangi.. Ramai juga ! Beratur line sampai keluar kedai... Uwaaa.. Last-last, kitaorang planning, makan kat restoran biasa je... Nama restoran, Restoran Mat Kimbong Bangi..

PMR oh PMR

"Takutnya" "Seramnya" Berdebar-debar ni" "Cepatlah pukul 10" "Ala, kenapa harini muncul"

Hah, semua benda hanya mampu terucap di dalam hati.. Tiap-tiap tahun, berlaku bnda yang sama... Selagi PMR tak dihapuskan dari kalendar peperiksaan, drama yang sama akan berulang berkali-kali.. Betul tak?


Sayang sekali, masa saya PMR (tahun 2008), saya takde blog... Kalau ada pun, tak aktif.. Hahaha.. Kalau saya ada blog masa saya PMR, saya pun akan menceritakan drama yang berlaku, dan saya, Aiisyah, akan menjadi watak utama... Hohohoho

22 DIsember 2011.. Tarikh yang bestkan? Tarikh yang dinantikan oleh semua calon-calon PMR 2011... Hah, kalau ada facebook tu, dari atas sampai ke bawah, semuanya ada perkataan PMR (ok, tu tipu)... Hati korang mesti berdeba-debar betul tak? Hahahaha

Tak payah nak berdebar-debar.. Korang dah usaha, doa, dan tawakkal, InsyaALLAH korang akan berjaya.. ALLAH knows best.. Korang merancang tapi ALLAH yang menentukan.. So, bila berjaya jangan riak, bila gagal, jangan kecewa... ALLAH will always be with you ;)

All the best kepada yang nak ambil result harini.. Especially to my beloved adik... Nanti nak ambil result dia dekat Sekolah Alam Shah, Putrajaya... Pastu nak pergi shopping dekat Alamanda... Siapa nak ikut? Jom !



p/s : rindu zaman persekolahan..

Wednesday, 21 December 2011

Cerita Hari Selasa, Banyak yang Best

Kalau korang tanya saya hari apa yang best.. Saya akan cakap hari selasa, hari yang sangat best... Kenapa? Sebab pada hari Selasa banyak sangat cerita best.. Cerita apa? Jom tengok :

Vanilla Coklat


Siapa tengok cerita ni tadi? Bestkan? Cerita yang menggantikan Cinta Elysa.. Mengisahkan 2 orang yang dijodohkan oloh orang tua mereka.. Jom tengok.. Hihihi.. Setiap Selasa, jam 9.00 malam tv3

the Vampire Diaries


Tajuk Vampire, of coursela cerita ni pasal vampire.. Mengisahkan 2 beradik vampire yang suka dengan wanita yang sama.. 9.30 malam hari Selasa 8 tv.. Tapi, cerita ni, harini last for season 3.. Next week (27 Dis 2011) cerita baru.. Tapi, cerita baru ni pun, saya suka gak.. Hihihihi

Hellcats


Wah~ Hellcats season 2 next week.. Hari Selasa pukul 9.30 malam 8 tv

Teen Wolf


Cerita Teen Wolf. Cerita pasal werewolf. Seorang remaja yang digigit serigala and then ada kuasa hebat macam serigala.. Cerita ni ada kat AXN astro channel 701.. Pukul 10.00 malam..

Hahaha, Banyakkan cerita best hari Selasa.. Maknanya, dari pukul 9 malam hingga pukul 11 malam, saya akan hanya berada di depan tv sahaja.. Masa ni, no one can disturb me watching.. Muhahahaha *gelak jahat*
Cerita-cerita ni memang best.. Korang pun, boleh tengok juga ;p Hehehe



Saturday, 17 December 2011

Friday, 16 December 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

Nak join klik Lyssa Faizureen

Siapa yang berminat nak join , korang boleh lah hantar entri korang yang mempunyai isi kandungan seperti berikut :

1. Buat satu entri yang bertajuk : "SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011" 

2. Letak sekali banner di atas ini dalam entry tersebut .

3. Apa yang perlu korang buat ialah :
i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 

4. Kalau dah siap , tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen ini .

5. Hee  . Amacam ? Mudah kan ! So , jom lah join .


** Segmen ini TUTUP pada pukul 5.00 petang (16/12/2011)

Saya pelajar Centre for foundation Studies International Islamic University (CFSIIUM). Ambil jurusan Economics and Management Sciences (ECONS).. Langsung tak menyesal ambil jurusan ni sebab saya memang minat subjek kira-kira macm Math and account.. Lagipun, cita-cita saya nak jadi businesswoman.. Doakan saya, ye.. Hehehe..

Bagi sesiapa yang akan masuk U, especially students yang baru je habis SPM, korang pilihlah jurusan yang korang minat.. Jangan menyesal di kemudian hari.. Tak susah pun hidup sebagai pelajar university.. Tapi, kenalah pandai jaga diri.. All the best untuk korang semua ;)

p/s : jom masuk UIA ambil kos ECONS.. Hehehe (Hai bakal-bakal junior saya ;p)

Thursday, 15 December 2011

SAYA , BELOG BUDAK KECIK 2011

Nak join, klik BEN

Untuk mereka yang nak join .. sila hantar entri yang mempunyai  isi kandungan seperti berikut :
  1. Letakkan header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : SAYA , BELOG BUDAK KECIK 2011 dan linkkan ke entri ini .
  3. Tulis latar belakang anda seperti , umur , sekolah , tujuan buat blog ..
  4. Jelaskan kenapa anda nak blog anda dikenali ramai ?
  5. Siap ? Tinggalkan entri di ruangan komen ini .
Tu je .. skit je kan ? Hehehe .. Mudah jer kann … OK .. Tutup , 10 malam ini .. Terima kasih ..

Nama penuh Siti 'Aiisyah binti Gazali.. Nama panggilan Aiisyah.. Birthday 6 April 1993, so tahun 2011 saya berumur 18 tahun.. Masa sekolah rendah saya Sekolah Kebangsaan Jalan Tiga, Bandar Baru Bangi (sekarang dah jadi Sekolah Berprestasi Tinggi). Sekolah Menengah saya bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Tiga, Bandar Baru Bangi.. Dan sekarang, saya pelajar Centre for Foundation Studies, Islamic International University Malaysia. Course Economics and Management Sciences (ECONS). Tujuan saya buat blog, untuk bacaan masa depan blog saya.. Blog saya kebanyakkannya pasal diri saya.. So, bila saya dah tua nanti (macam dah umur 50 tahun, hehe) saya boleh baca blog saya ni. Apa yang saya buat masa muda-muda dulu.. Hihihihi

Kenapa saya nak blog saya dikenali ramai? Sebab saya nak ramai orang tahu pasal blog saya.. Dapat berkawan dengan ramai blogger ;p

Wednesday, 14 December 2011

World Superseries Finals: Another Chong Wei and Lin Dan final will be fitting climax to season

By RAJES PAUL
Legend has it that eight dragons emerged from the sprawling Liu Jiang (Liu River) which flows through this beautiful city. Today, eight dragons from the badminton world will emerge to do battle for the prestigious Super Series Masters Finals men’s singles title.
They are world number one Lee Chong Wei; China’s Lin Dan and Chen Long; Indonesia Taufik Hidayat and Simon Santoso; Denmark’s Peter-Gade Christensen; and Japan’s Kenichi Tago and Sho Sasaki.
But the focus will be on the two most gifted and celebrated dragons of the era – Chong Wei and four-time world champion Lin Dan – as a final between them will be a fitting climax to the 12-leg Super Series season.
A meeting between archrivals Chong Wei and Lin Dan in the final is very much a possibility but young Chen Long could spoil the party.
In the draw released by the Badminton World Federation (BWF) yesterday, top seed Chong Wei is in Group A with the evergreen Christensen, Simon and Sasaki. In Group B with Lin Dan are Chen Long, Taufik and Kenichi. The top two will play in the crossover semi-finals.
Gracious in defeat: Lee Chong Wei shaking hands with Lin Dan after losing to the China No. 1 in the World Championships final in October.
National coach Tey Seu Bock agreed a final showdown between Chong Wei and Lin Dan was what most fans wanted.
“And for Chong Wei to win the match,” he said with a broad smile.
“But in all honestly, it is going to be hard for Chong Wei. Both Lin Dan and Chen Long will have the crowd’s backing.
“The group matches won’t be easy either. Chong Wei has three in his group who can last the pace.
“Peter has shown that age is not a factor while both Simon and Sasaki are vibrant players full of energy.”
Seu Bock feels that the Masters Finals will also serve as a prelude to what could transpire at next year’s Olympic Games in London.
“I see three names – Chong Wei, Lin Dan and Chen Long – leap before my eyes when I think of the Olympic Games. The format will be similiar as the players have to go through the group stages first.”
At the Olympics, the qualifiers will be divided into 16 groups with only the group winners advancing to the elimination round.
On Chong Wei’s condition, Seu Bock said: “It has been a long and tiring but successful year for him. Let’s hope he has enough in the tank to end it well.”
Chong Wei was awarded the BWF Male Player of the Year award during a welcome dinner for the players on Monday. Despite losing to Lin Dan in the world championship, Chong Wei stood tall in winning five titles and reaching 11 consecutive finals.
The top female award went to China’s reigning world champions Wang Xiaoli-Yu Yuyang for reaching 12 consecutive finals and winning seven Super Series titles, which included all five Premier meets.
In the men’s doubles, Malaysia’s hopes rest on Koo Kien Keat-Tan Boon Heong who are out to redeem themselves with a good showing to make up for a disappointing year.
Courtesy of The Star

Best, Tengok Puss In Boots

Sekarang ni, wayang, banyak cerita best.. Ombak Rindu, Breaking Dawn Part 1, Happy Feet 2, Puss in Boots and banyak lagi..

Rasa macam tak best pula, banyak cerita best kat wayang tapi tak tengok.. So, saya ajak my family tengok wayang.. Satu cerita pun cukup.. Kami semua telah bersepakat nak tengok cerita Puss in Boots di Mines pada pukul 11.00 pagi ;)


Siapa kat sini tengok cerita Shrek.. Cerita pasal raksasa hijau? Korang kenal tak dengan kucing ni..

Kucing yang suka buat mata comel

Comelkan? Cerita ni mengisahkan kehidupan Puss before jumpa dengan Shrek.. Dia ada kawan bernama Humpty Dumpty.. Tapi tak best sangatla cerita dia.. Saya prefer Puss dengan bff dia, Donkey dalam cerita Shrek tu.. And Puss in love with a lovely female cat named Kitty

Puss ni dulu kawan ngan Humpty Dumpty.. And then, Humty ni khianat dia.. Humpty ni curi duit kat bank and Puss dipersalahkan.. Nak tahu cerita ni lebih detail, korang tengokla.. For me, cerita ni tak best sangatlah.. Sekejap je.. Lebih kurang 1 jam.. Tak puas tengok and tak berapa nak kelakar.. Huhuhuhu.. Saya prefer cerita Puss dalam Shrek.. Lagi best.. Hihihihihi..

5 blog wanita pilihan ku 2011

Nak join, klik topi

5 buah blog wanita yang menjadi pilihan

http://luluilmaknun93.blogspot.com/

Harapan terhadap blog tersebut :
Teruskan berblogging.. Tulis banyak-banyak entry sebab saya suka baca blog korang ;)

#2 Wordless Wednesday

Tuesday, 13 December 2011

Ang Babaeng Hinugot sa Aking Tadyang

Hahahaha.. Amek kau.. Apalah yang Aiisyah merepek nikan? Ang Babaeng Hinugot sa Aking Tadyang? Apa benda tu? Binatang? Makanan?

Bukanlah.. Bukan binatang... Bukan makanan.. Kalau korang nak tahu.. Klik sini...




Hah? Dah tahu dah? Apa? Tak tahu lagi? Meh sini saya bagitahu...

Ang Babaeng Hinugot sa Aking Tadyang or Dangerous Love (international title) is an adaptation of Carlo J. Caparas' celebrated graphic novel, which in turn produced a film version in the 1980s starring Vivian Velez and Eddie Rodriguez. In the TV version, Joyce E. Bernal, with Topel Lee, directs Dingdong Dantes and Marian Rivera in a story of destiny, secrets and deception.[1] The series premiered on February 2, 2009 on GMA Network. It was aired internationally, with a two-day delay, on GMA Pinoy TV.

So, Ang Babaeng Hinugot sa Aking Tadyang ni maksudnya Dangerous Love.. Terus terang saya katakan.. Puas saya cari sinopsis cerita ni kat internet... Saya search Dangerous Love.. Asyik tak jumpa je.. Huhu.. Finally, saya pergi en.wikipedia,org.. Saya search Dingdong Dantes.. Lepas tu, saya tekan F3.. Cari Homer (Nama hero dalam cerita ni).. Rupa-rupanya, Homer ni role dalam cerita Ang Babaeng Hinugot sa Aking Tadyang..

Ok, ni sinopsis cerita Dangerous Love :


The story is about Homer Alcaraz (Dingdong Dantes), a young businessman who leads a boring, monotonous life. On the other hand, Proserfina J. Valdez (Marian Rivera) is the exact opposite of Homer. She is a very mysterious woman whom Homer discovers one morning sleeping with him. Proserfina is beautiful, feisty, down-to-earth but mysterious. Her beauty and her unconventional, free-spirited ways immediately attract Homer. Proserfina's presence changes the businessman's dull existence. And when Homer decides to share his life with her, Proserfina disappears. Her disappearance is as mysterious as her appearance in Homer's bed.
Homer has to look for her not only because he loves her but to unravel the mystery. One day they cross paths, but she vanishes as quickly as she entered his life. She is a woman full of intrigue who has supposedly syndicate gang roots which Homer needs to uncover.

Wow.. Cerita misteri.. Baca sinopsis pun scary.. Tak sabar nak tahu apa misteri Proserfina ni.. Huhuu.. Kat tonton baru episode 3.. Lambat lagilah kot..

Monday, 12 December 2011

Pandang Kanan, Pandang Kiri

Ok, look at my blog.. Look right, look left.. Ada apa??

Kalau korang tengok kanan.. Apa korang nampak.. Tak nampak apa-apakan?

Jom tengok kiri pula.. Apa korang nampak.. Korang nampak dua benda, right? F and T



Hah, siapa yang tak tahu apa benda ni?? Inilah facebook and twitter.. Sesiapa yang selalu datang my blog ni, korang boleh like my fanpage.. Korang klik je huruf f tu.. And twitter, kalau korang belum follow lagi, klik huruf t tu, ok?


Saya buat benda daripada tutorial someone.. Tak ingat pula sape... Huhuhu.. Apa-pa pun, thanks to you for the tutorial.. Sorry sebab tak ingat siapa.. Huhuhu

Sunday, 11 December 2011

Dangerous Love

Masa takde kerja petang-petang tadi kan.. Saya buka laman web tonton..

Nak tengok cerita apa yang best.. Kalau-kalau ada cerita yang best, boleh ditonton.. Tonton punya home, kan ada slideshow.. Cinta Elysa, Tentang Dhia...

Pastu, ada satu cerita yang menarik perhatian saya....


Yes ! Cerita Dangerous Love.. Lakonan Dingdong Dantes and Marian Rivera.. Siapa dulu tengok cerita Marimar kat TV3? Hah, hero and heroin orang yang sama.. Disebabkan saya minat mereka berdua terutamanya Dingdong Dantes, tu yang tengok tu.. Hihihihi.. Rasanya, cerita ni tak keluar kat tv kot.. Cerita ni keluar kat tonton je... Rasanyalah (kalau salah betulkan)

Bila tengok je gambar ni kat tonton.. "Aik, Dingdong ngan Marianla.. Nak tengokla" Hehe.. Terus tengok

Hero and heroin

Ice Room... Pengalaman Makan EEL

Assalamualaikum semua !

Siapa tahu Ice Room tu apa?? Bilik Ais?? Betullah tu.. Hihihihi..

Ice Room = Kedai Makan

Ice Cream sedap di Ice Room

Entry ni, bukan nak menceritakan pasal Ice Room.. Tapi, nak cerita apa yang saya makan di Ice Room malam tadi.. Pengalaman pertama makan ikan belut... Awwww.. Siapa sini pernah makan ikan belut? Sedap kan? Hehehhe

Ni, dia belut

Japanese Teriyaki Eel with rice

Huuuuuuuu.. First time nak makan eel ni.. Mula-mula dapat, dalam hati (sedap ke belut ni? Takut pula nak makan) Try jelah makan.. Alhamdulillah, sedap.. Rasa dia macam ikan biasa je.. Sedap ! Hehehe.. Nasib baik dapat habiskan.. Hohohohoh.. Kalau korang pergi Ice Room, bolehla try makan belut ni... Hihihihi..

*Semua gambar diambil daripada my best friend, Mr. Google ;)*

Friday, 9 December 2011

1 Month to go

9 Disember 2011 - 9 January 2012

Kebanyakan orang akan cakap "ala, cuti dah nak habis"

Tapi saya akan cakap, "Yahoo !, dah nak start belajar balik dekat UIA"

New place for Sem 3.. UIA Gombak... UIA NILAI ditutup, sedih sangat ;'(


But it's ok ;) That's not important.. Yang penting study, study, and study.. Improve my result for this new sem.. InsyaALLAH...

Yang penting juga.. Dapat jumpa kawan-kawan yang sangat saya rindu.. Yela, 3 bulan tak jumpa.. Lepas ni, insyaALLAH boleh jumpa balik.. Hihihi.. Tak sabar rasanya ;p

#1 Tazkirah Jumaat


Assalamualaikum pembaca-pembaca blog semua ;D Mulai hari ini, setiap hari Jumaat, saya nak buat satu tazkirah untuk anda semua.. Yang tak tahu boleh tambah ilmu, yang dah tahu, boleh dijadikan peringatan.. Hehehe..

Ok, hari ini, saya nak cerita pasal HAK JIRAN... Apa itu jiran?

Jiran membawa maksud, orang yang tinggal berdekatan dengan rumah kita, sebanyak 40 buah rumah pada setiap penjuru (depan, belakang, atas, bawah, kiri, dan kanan)
Bila kita susah, orang yang akan tolong kita, tentulah orang yang berdekatan dengan kita, dan orang yang berdekatan dengan kita, itulah jiran kita ;)

Hak-hak jiran ;


  • berkenal bermesra
  • menggembirakannya
  • bertanya khabarnya
  • makan minumnya
  • menutup aibnya
  • doakan mereka
  • menjaga hartanya
  • sakit demamnya
"BERSAUDARA IBARAT POHON TUMBUH MERENDANG JADI TEDUHAN MUSAFIR LALU HUJAN DAN PANASNYA, BERSAUDARA IBARAT TUBUH MANUSIA SATU ANGGOTA TERASA SAKIT SAKITLAH SELURUH ANGGOTANYA"

Sumber : Lagu nasyid Mestica - Sendu Sendawa

Thursday, 8 December 2011

segmen up follower dengan sepantas kilat

Nak join, klik kucing

BELOM COBA BELOM TAW !

macam mana nak join ?

 Buat entry bertajuk ''segmen up follower dengan sepantas kilat'' dan letak banner segmen 
 dan letak caption ' BELOM COBA, BELOM TAW ! '
 postkan link entry anda di bahagian komen

Tuesday, 6 December 2011

JOM TAMBAH FOLLOWER

 
Nak Join, klik Lulu pages

  1. Ambik header kat atas, letak dalam entri beserta linkkan ke entri ini, dengan tajuk "JOM TAMBAH FOLLOWER"
  2. Dalam entri tu, nak tulis apa pun boleh, paling penting, ceritalah kenapa korang join segmen ni, kan
  3. Dah siap, hantar link entri tu kat ruangan komen dalam entri ni
  4. Tarikh tutup ahad ni 11 (11.12.11) menjelang tengah malam..

Kenapa join segmen ni?

-Nak tambah kawan blogger
-Nak tambah follower kat blog ni
-Nak tambah pembaca kat blog ni
hehehe

Cerita Cuti

Oklah.. Entry ni nak tulis serba sedikit cuti saya masa dekat Sarawak & Sabah haritu... Just Short & Sweet je, ok?

Bermula dengan
24 November 2011
25 November 2011
26 November 2011

Ok, 24-27 dah ditulis entry.. Korang just klik dekat tarikh-tarikh di atas..

28 November 2011 : Hari memenatkan.. Kenapa?? Hari ni pergi jungle trekking di Taman Kinabalu. Siapa yang dah baca entry 27 Nov.. Mesti dia tahu saya pergi Taman Kinabalu.. Hehehe... Tapi harini pergi pagi.. So, banyakla aktiviti boleh buat.. Yang 27 Nov tu, pergi petang-petang.. Yang bestnya, dekat Taman Kinabalu boleh nampak Gunung Kinabalu.. Hihihi.. Pergila pagi-pagi, boleh tengok dengan jelas.. Kalau petang, berkabus, tak nampak langsung,, huhuhu

29 November 2011 : Kena fikir dua tiga kali.. Harini nak balik ke Bintulu.. Dari Kota Kinabalu ke Bintulu, 15 Jam.. Mula-mula papa cakap nak teruskan je perjalanan 15 jam tu... Dalam hati, saya dah, (What?!).. Ok2.. Tapi, bila dah sampai Limbang, kita tidur kat rumah saudara mama lagi.. Hee.. Baca entry 25 Nov..

30 November 2011 : Well, today ada dekat rumah papa di Bintulu.. Harini pergi Taman Tumbina, Bintulu, Sarawak... Hihihihi.. Taman ni, ada macam-macam.. Ada kawasan kaktus, bunga kertas, taman rama-rama.. Binatang pun ada gak.. Harimau, monyet, burung (ada burung yang boleh bercakap, EXCITED !).. Tapi, hujan je memanjang + angah demam... Terpaksa balik awal.. huhuu

1 Disember 2011 : Harini terpaksa duduk rumah je.. Angah dah demam, nak buat macam mana?? Tengok jela HBO, Star Movies (ASTRO).. Rumah kat Bangi takde..

2 Disember 2011 : Birthday Along.. Hihihihi.. Harini, tambah lagi sorang demam, Jah.. Terpaksala duduk senyap-senyap dekat rumah.. Hihihihi

3 Disember 2011 : Dah hari Sabtu, pergi rumah kawan papa.. And anak kawan papa tu, my classmate dekat UIA, Nilai.. Hehehehe.. Dapatla jumpa.. Nanti kat UIA, Gombak, jumpa lagi, InsyaALLAH ;p

4 Disember 2011 (tekan tarikh)

Wah~ Entry ni dah jadi macam diary pula.. Hihihi.. Inilah serba sedikit pasal cuti saya..

Gambar? Saya rasa nak buat Wordless Wednesday.. So, seminggu sekali, ada gambar.. Boleh?? Huhuhu

Segmen | Genk Cari Blogger

Nak join, klik Segmen

Syarat penyertaan
- pastikan anda ada BLOG
- Buat tajuk entri : Segmen | Genk Cari Blogger
- Kalau nak follow blog genk,followlah, kalau tak nak tak apa 
- Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini
- Dah siap entri, hantar link entri anda [BUKAN LINK BLOG] ke ruangan komen entri ini
- Tarikh tutup :13/12/11, jam 2 petang [boleh berubah bila-bila masa]
- Dah join, datanglah blog orang lain ea

Monday, 5 December 2011

Jom Bertwitter


Gambar di atas ialah logo twitter.. Siapa tak tahu twitter tu apa?? Twitter tu macam FB, cuma, korang boleh update status sikit je.. 140 patah perkataan..

Siapa yang nak daftar Twitter, boleh klik Sini

Siapa yang dah ada twitter and nak follow saya, klik Sini

And kepada kawan-kawan saya, saya jarang update status dekat FB.. Sebab saya dah bertukar kepada twitter.. Lebih banyak menghabiskan masa di twitter.. Hihihihihi..

I Make it Simple

As you all know.. My blog title is Cute Simple

"Cute itu Saya, Simple itu Blog"

So, saya tukar my header.. I know, it is too simple.. Tapi, maybe nanti saya akan tukar lagi.. Hehe.. Tengok pada masa and keadaan..

Let us look at my new header.. Hihihihii

Before :


After : 


Too simplekan?? Huhuhuhuhu..

p/s : pendapat korang?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...