Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Me, You, Them

Thursday, 1 January 2015

It's 2015

Hey, It's 2015!
Another year had past... 2014 sudah berlalu dan 2015 sudah datang...
Goodbye 2014 and hello 2015!

Selamat tahun baru. Mulakan tahun baru saya dengan menulis blog. Blog yang terlalu lama ditinggalkan... Banyak aktiviti dan kenangan 2014 yang tak tertulis pun di blog... Haha.. Tapi banyak yang tertulis dan dipost di Instagram... Bolehlah pergi check my instagram: aiisyah_roseskalerful (ceh, promote ;p)

So, what's gonna happen in 2015?
Ini antara yang akan berlaku untuk tahun 2015 (insyaAllah):
7,8,10/1: Starting the week with final exam untuk Sem 1 2014/2015... Haha.. Another 3 papers.. Hajat doa pembaca-pembaca semua
12/1-10/7: Internship
6/4: I'm turning 22 :D
September: Gonna be final year student of IIUM

And many many more... Moga lebih banyak memori-memeri indah yang dicipta.. Moga lebih ramai kenal dengan orang-orang yang awesome... Moga orang-orang yang awesome dalam hidup kita ni will stay awesome... Haha... Moga terus kuat, tabah, dan moga ukhuwah itu kekal selama-lamanya hingga ke syurga. InsyaAllah..

Azam tahun baru?
Nak lebih aktif berblog, mungkin? Haha... Sebagai student, mestilah nak lulus cemerlang dalam pelajaran... Haha... Wishlist every year since 2000 kot sampailah kita dah tak jadi student... Haha...

Last but not least,


Antara aktiviti-aktiviti kita sepanjang tahun 2014... Gambar AGD Economic Management Student Society, open house raya, induction club, BBQ club, gambar family, selfie with the family nak naik Broga, gambar raya, cuti-cuti Malaysia with friends, I-City with friends, AGD club, Larian Team Malaysia, angah's convocation day, wedding cousin, and many more activities in 2014...

And many more pictures to come in 2015! Go and check my IG... Haha... Kbye!


Friday, 5 September 2014

Papa, Daddy, Abi, Appa, Ayah, Bapa, Father

Siapa kat sini peminat cerita Korea or layan cerita korea?
Angkat tangan!
Yay, kita sama... *High five*

Hehe... Tiba-tiba nak bercakap pasal Korea... FYI, Aiisyah bercita-cita nak ke Korea... Haha... Of courselah, dah selalu tengok cerita Korea... Tempat semua cantik-cantik... Lebih-lebih lagi bila time snow tu, lagilah, keinginan tu semakin tinggi...

So, apa kaitanya dengan papa, daddy, abi, appa, ayah, bapa, father ni semua? Nak suruh ayah belanja tiket nak ke Korea ke? Hahaha... Sejujurnya, mestilah nak :-P
Tapi ni takde kaitan pun dengan belanja tiket ke Korea... Nak cerita pasal satu cerita korea yang saya tengok... Every episode kena tengok... Tak boleh tinggal.. Haha..

Cerita apa? Tajuk cerita dia: The Return of Superman...


Hah? Aiisyah ni betul ke? Takkanlah Superman ni cerita Korea kot... Bukan cerita orang putih ke? Haha... Betullah tu... Memang cerita orang putih pun... Tapi cerita Superman yang Aiisyah tengok bukan yang ni... Aiisyah tengok cerita Superman yang lain... Korea punya... Nama lain cerita ni: Superman is Back, Superman Returns...










Sumber gambar: Google

Cerita ni pasal apa? Cerita ni pasal bila Mama, Mummy, Ummi, Omma, Emak, Ibu, Mother pergi bercuti selama 48 jam... Ayah-ayak kena jaga anak for 48 hours... Bayangkan, ayah celebrities, jarang ada kat rumah dan terpaksa jaga anak-anak yg masih kecil... Kecil tu maksdnya umur baru 2 tahun, 3 tahun... Dan ada juga ayah yang nak kena jaga anak yang xpandai berjalan lagi... Haha... Lucu, lawak, dan kelakar....

Sinopsis:

Celebrity dads are left to care for their kids alone for 48 hours without the help of anyone, while their wives leave the home to enjoy some relaxing time off. The wives are shown leaving the home before the 48 hours begins and coming back to greet their family once the 48 hours have ended. During the 48 hours the dads and children are either doing a task the wives have written out for the dads to complete or the dads exploring new activities with their kids. Occasionally celebrity friends of the dads will stop by to interact with the kids.

Format:

The show is filmed with set up cameras and cameraman hiding in tents and playhouses in each of the celebrities actual home. Family and friends of the celebrity dads will occasionally show up in each episode. On each episode, as the show moves from one family to the next, a brief narration by the narrator is given to introduce the next segment of the episode.

Sumber sinopsis dan format: http://en.wikipedia.org/wiki/Superman_is_Back

Cerita ni ada kat KBS... Astro Channel 391 atau 392(HD)... Hari Ahad 3.30pm... Tapi selalunya hari Ahad ni, bercuti dengan family, attend kenduri kahwin, ataupun kena balik asrama... Kadang-kadang tu tak dapat nak tengok... No worries... Thanks to KBS, dieorang letak cerita ni dekat youtube channel KBS World TV... Makanya, dapatlah kita tengok dekat youtube... Yay!

Wednesday, 20 August 2014

Ke I-City

Cerita cuti lagi... Kali ni ke I-City, Shah Alam pula... Lepas habis je exam Semester 2 2013/2014... Last paper 8 Jun 2014, 9 Jun, hari keesokannya... Me with friends jalan2 ke I-City...

Kitaorang masuk rumah hantu... Tapi, rumah hantu dia xtakut pun... Hahaha...



Patung lilin2... Semua orang famous2 ni, diperbuat daripada lilin... Dapatlah merasa nak bergambar dengan diaorang... Walaupun lilin je kan... :-P

::Jackie Chan::

::Rain::

::Tiger Wood::


::Psy, Oppa Ganggnam Style::


::Lee Chong Wei::


::Steve Jobs::

::Mr. Bean::




Tempat ais... Beku!!! Sejuk sangat....





Spaceship pun kitaorang pergi gak :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...