Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Wednesday, 26 December 2012

It's My First Experience

Pengakuan: For almost two years saya ada lesen P, today, it is my first time bawa kereta sorang2 without ada abang or angah dalam kereta tu

Serious! xtipu! Dapat lesen P April 2011, dan dah nak masuk 2013, which means dah nak 2 tahun dah saya punya lesen tu, it's my first experience bawa kereta sorang2.. Huu, orang lain dah bawak kereta sampai ke Melaka, KL.. Kita, kedai belakang rumah je mampu nak bawak sorang2.. Hohoho..

Naik kereta saga je pun.. And kereta tu manual, ok, manual.. Kat rumah tu ada satu je kereta auto, tu pun Naza yang sangat besar.. Kereta yang muat 7-8 orang tu.. Kereta saga tu drive pun terkial-kial, nak bawa kereta besar pula.. Memang xberanilah :-P


Sebenarnya family suruh berlatih.. Dah lama dah diaorang suruh berlatih.. Cuma kita je yang liat xnak bawa kereta.. Sebabnya? Entahlah.. Takut? Mungkin juga.. Tapi terus-terang, saya ni memang suka drive kereta.. Bila tengok orang lain drive nampak macam senang.. Sebab tu saya suka bawa kereta.. Tapi, bila kita yang drive sendiri.. Nak kata takut, xjuga.. Berdebar-debar pun xde.. Mungkin alasan dia sebab malas kot.. Ataupun, memang takut pun sebenarnya (cakap berbelit-belit pula) haha..

Ok2, memang takut pun sebenarnya.. Takut dekat bukit.. My enemy masa kat jalan raya ialah bukit! I'd experience kat bukit ni.. Hampir2 terlanggar kereta belakang sebab kereta asyik ke belakang je bila kat bukit ni.. So, papa terpaksa jadi driver pula.. That's why xberani nak bawa kereta..

But today, nak trylah menghadapi ketakutan tu.. Hihi.. Tapi sebenarnya cari jalan yang xbanyak bukit or xberbukit.. Papa kata, kereta kena selalu practice, baru pandai.. Kata mak saudara, jangan takut bawa kereta, try je bawa.. Kata mama, practice bawa kereta, nanti dah senang boleh pergi mana2 tanpa suruh orang lain bawakan.. Kata saya, memanglah nak pracice kereta, tapi selalu bertangguh.. Bila papa tanya bila nak practice bawa kereta, kita jawab bila cuti panjang.. Pastu, bila dah cuti panjang, xpernah ajak papa nak practice.. Bila dah nak habis cuti, barulah nak practice.. Hah, masa tu, memanglah xsempat.. Huhu

Well, kata orang, practice makes perfect.. So, jom berlatih kereta.. Jangan takut2.. Rugilah bayar mahal2 nak belajar kereta, nak ambil test kereta, nak dapatkan lesen P, pastu xreti bawa kereta.. Huhu.. Selama ni pergi kedai, abang yang bawa, this time, let me drive the car!

Ceh, semangat membara betul :-D

2 comments:

Natasha said...

chaiyokk!

tengku khadijah said...

aiisyah dh boleh drive sorang2. tahniah! practice makes perfect ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...