Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Thursday, 27 December 2012

An Unexpected Journey: Masih Tengok Movie?

Hai, tiga hari lagi nak final, kita pergi tengok movie.. Orang lain tengah best2 study, kita pula tengah seronok2 tengok movie.. Dahlah minggu ni minggu study.. Tapi study kita 10 minit, buat benda lain berjam-jam.. Huhuhu

Mula2, bila family ajak, kita xnak ikut.. Sebab xberminat pun nak tengok cerita tu.. Xsuka cerita lawan2 ni.. Yela, wanita yang suka cerita jiwang, manalah nak suka cerita perang2.. Hehe.. Tapi, bila di tanya banyak kali, betul xnak ikut? Betul xnak tengok? Mula2 jawapan sama je: xnak.. Last2, ikut juga.. Hohoho.. Tutup buku Economics, siap2 and pergi dengan family tengok movie

*The Hobbit An Unexpected Journey*

Bila orang yang xminat cerita Lord of the Ring tengok cerita The Hobbit.. Huhu.. Serious, berjuta-juta kali tengok LOTR, memang xpernah faham.. So, macam mana nak minat? Tiba2 tengok cerita The Hobbit, memang dah xtahu apa2.. Ending cerita ni, lagilah xfaham.. Tapi mama kata, trilogy gak macam LOTR.. Ok, kalau nak faham, memang kena tengok semualah kan? Lepas tu tengok balik LOTR.. Mana tahu, lepas ni boleh faham pula..

For me, cerita ni biasa2 jela.. Nak kata xbest, bestlah juga.. Nak kata boring, xdela boring sangat.. Cumanya, cerita dia sampai 3 jam.. Penat menunggu, tiba2 ending dia macam tu je?? Huhu.. Kalau tahu macam tu, dah lama tidur.. Haha.. Yela, kita tunggu sampai dia nak berlawan, tapi tiba2 xlawan pun sebab ceritanya bersambung..

But my family macam enjoying the movie.. Diaorang minat.. Oklah.. Suka cerita aksi2, lawan2, perang2.. But not me.. Tapi, dapat menrelease tension daripada study, best jugakan.. Tension ke study?? Rasanya study sekejap je.. Ni pun sempat lagi nak update blog.. Sepatutnya study.. Huhu.. Xtulis sekarang nanti idea hilang..

Oh, satu pengajaran yang boleh saya dapat.. Part yang best bila ada kerjasama antara pasukan.. Bak kata si Wonderpets, apa yang penting?

"kerjasama"

And cerita ni memang banyaklah kerjasamanya.. Persahabatan pun kuat.. Bila sorang dalam bahaya, yang lain mesti membantu.. Ukhuwah yang macam nilah best.. Boleh dipratikkan in our real life.. Susah senang besama..

Ok2.. Dah, cukup sampai sini dulu. Nak study.. Huhuhu..
Tata..

5 comments:

Mohd Noor Shawal Bin Mohamad said...

anda di tag http://www.mohdnoorshawal.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya_27.html

Siti Gazali said...

hai kaklang. kbye gerak dulu assalamualaikum p/s saya tak baca pun your entry. :-(

smilenajah93 said...

haha ! ak pun x faham wehhh ~~ haha ! ape yg best pun ak x tahu ~ hah !

isam ismail said...

isam jejalan singgah da follow mana yang patut,, jgn lupa lawat belog baru

Hanif Idrus said...

Datang sini nak mengucapkan Selamat Tahun baru 2013....semoga persahabatan kita kekal berkekalan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...