Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Sunday, 16 September 2012

Terima Kasih MALAYSIA

Hah, entry saya yg lepas, belajar2, entry tu, sangat "panjang" kan? Ok, disebabkan sangat "panjang" entry Terima kasih MALAYSIA ni, saya tulis lagi panjang.. Hahaha..


Sebab sekarang dah jarang dapat update and xdapat nak tulis entry panjang2... Now, I am officially an IIUM student :-D

Start daftar 4 September 2012.. Ta'aruf week (minggu orientasi) selama seminggu (sampai 9 September 2012).. Habis je ta'aruf, 10 September tu, terus je start kelas.. So, memang sibuk memanjang je...


Nak bandingkan Ta'aruf week time asasi dengan degree, pada saya degree lagi best
Kenapa?
Xtahulah macam mana nak cakap.. Walaupun lebih penat, lebih pack.. Kena keluar bilik seawal jam 5.30 pagi lepas tu masuk bilik pukul 11.30 malam.. Sangat letih.. Xmacam time asasi.. Ada je masa free... Sempat nak tidur lagi tengahari.. Hahaha...

Bagi saya, part yang paling best ta'aruf week ni, time bai'ah ceremony (oath) dengan cultural night dia.. Itu yang paling best! Students baru semua semangat nyanyi lagu IIUM Song

Let's lead the way!



Lepas tu, cultural night pula.. Memang bestla.. Students lama promote club2 culture yang ada.. Contohnya macam Gamelan, Angklung, Theater, Dikir Barat, dan banyak lagi.. So, memang bestlah.. Langsung tak mengantuk (time orientasikan selalu mengantuk :-P)...

Ok, setakat ni dululah.. Nanti ada msa lagi saya update.. Time cuti panjang ke.. Kadang2 balik hujung minggu cuti sabtu ahad pun xsempat nak updatekan? So, we'll wait for the long holiday.. Hehe..

Ni pun sempat nak update.. Cuti2 Malaysia.. Selamat hari Malaysia semua.. Sebab 16 September tahun ni jatuh pada hari Ahad, so kita berkesempatan untuk cuti pada hari Isnin.. That's why dapat nak update blog walaupun sebentar

roseskalerful says:

Happy Malaysia's day!

6 comments:

Cikgu Ma said...

tahniah dik...dh jadi iium student...=)

yoon da-hyun said...

follow this site .

visit me @ appledahyun.blogspot.com

KorN said...

syok dapat jadi student.. kalo boleh korn pon nak jadi student balik

hainom OKje said...

Seronoknya dapat berposing walaupun pakai baju sama ...he...he...

Everything's Everythings said...

Wahh bagus tu ^^
congratulation ;D
belajar elok2 ya

Hanif Idrus said...

Selamat belajar..dan berjumpa rakan-rakan baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...