Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Saturday, 26 March 2011

Law, Akaun or English?

Sekarang ni, budak lepasan SPM 2010 mesti tengah sibukkan?? Sibuk nak apply itu.. Nak apply ini.. Nak mohon itu.. Nak mohon ini... Ada juga yang tengah pening-pening kepala nak ambil kos apa untuk sammbung study.. Betul tak?? Bagi yang dah ada cita-cita and dah tahu nak jadi apa masa depan, senanglah... Tapi yang takde cita-cita or tak tahu nak jadi apa.. Sure tengah pening tak tahu nak ambil course apa.... Aish, samalah macam penulis blog ini.... /blush

Saya bukannya takde cita-cita... Memanglah ada... Tapi, banyak sangat pilihan.... And semua pilihan itu saya minat.. Nak buat macam mana?

1. Saya nak ambil undang-undang syariah.. Kalau boleh nak jadi lawyer (sebab suka + banyak sangat bercakap). Kalau ambil law, boleh jadi lawyer, penasihat undang-undang, dan seangkatan dengannya... (Macam bestlahkan)


2. Mummy I kata ambil English. Boleh jadi lecturer... Kalau English ni, call rumah jiran (yang anak dia belajar English kat UIA), dia cakap bukan jadi lecturer or cikgu je.. Boleh jadi penterjemah atau jadi penulis (buat buku).. Yang best, boleh jadi wartawan, pembaca berita or deejay radio.. Kalau nak jadi popular bolehlah ambil course nikan?


3. Pastu, papa cakap ambil akaun pun boleh.. Kenapa? Because he is an akuntan.. /wahaha... Mungkin sebab tulah kan? Kalau ada seorang anak dia yang ikut jejak dia mesti best.. Hahaha... Kalau ambil akaun ni.. Of courselah jadi akauntan kan... Tapi nak buat business pun boleh... Wah, boleh jadi kaya... (tu pun kalau bisnes mendatangkan keuntungan kan?) Akaun ni memang saya minat.. Love nombor and kira-kira.....


Semua pilihan pun memang minat... So, macam mana????? /hmm

10 comments:

AKU said...

kkm amek la kos law....
kte sokong...

HATYCIKNUURUL said...

klu CN,.amik kos English,.sbb suke dan nmpk bdang die kt luar luas,.mne2 pon English pntg skang,.hehe,,.hnye pndpt,.istikharah la,insyallah,.dpt ptnjuk,.

nadiemsharmz said...

amat tak suka akaun!!!...tp sem nih kne amik jugak!!!...huhuhu

aii ros warna-warni said...

Akak belajar apa??

manueng said...

amek la law or english kat uia... kalo law, mmg uia la d best <-- promote uia jap...hehe;)

aii ros warna-warni said...

plan memang macam tu... Nak sambung study kat UIA...

manueng said...

kalau gitu, selamat dtg ke taman ilmu dan budi=)

aii ros warna-warni said...

Hehehe.. INSYAALLAH.. doakanlah supaya saya dapat masuk sana.. Amin..

manueng said...

amin=)

aii ros warna-warni said...

Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...