Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Wednesday, 15 August 2012

Lagu Raya Sudah Kedengaran



"Berlalulah sudah Ramadhan, sebulan berpuasa" - Suasana di hari raya

"Suatu hari di hari raya" - Suatu hari di hari raya

"Restu ayah bonda, ku harap selalu" - Dari jauh ku pohon ampun maaf

Hah, dah nak raya dah kan? Tahun ni rasa sekejap je puasa.. Huhuhu.. Harini pun dah 26 Ramadhan.. Maknanya lagi tiga hari je lagi kita nak menyambut hari raya Aidilfitri...

Bila raya semakin hampir, lagu2 ni yang selalu kita dengar kan? Dekat radio ke, dekat tv ke, dekat shopping mall ke.. Lagu raya akan sentiasa kedengaran... Bila dengar je lagu raya, memberi makna pada kita yang raya dah nak dekat dan puasa bulan Ramadhan pun dah hampir sampai ke penghujungnya...

Sedihkan nak tinggalkan Ramadhan? Eh, ke Ramadhan yang tinggalkan kita? Xkisahla.. Yang pasti next year Ramadhan pasti ada lagi.. Tapi kita? Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki untuk meraikan Ramadhan yang akan datang.. Amin...

Dalam bersedih meninggalkan Ramadhan... Kenalah rasa happy gak sebab nak raya kan? Yela, raya bermaksud kemenangan umat Islam dalam peperangan Badar masa zaman Rasulullah dulu... Siapa x happykan bila Islam menang?

Dalam berhappy tu, jangan berlebih-lebihan sangat... Kena ikut juga perintah Allah dan meninggalkan larangannya... Mudah-mudahan kita akan menjadi orang yang lebih baik lagi selepas Ramadhan kali ini.. InsyaALLAH...

Menjelang hari raya ni, part yang paling best ialah berkumpulnya ahli keluarga dan sanak saudara.. Dahlah susah nak jumpa bila hari2 biasa, tapi bila hari raya, semua balik kampung jumpa atuk nenek pakcik makcik cousins dan saudara mara yang lain..

Hmmm, apa lagi nak tulis berkaitan dengan raya ni? Oh, nasihat saya, janganlah main mercun.... Xnaklah sedih2 hari raya ni sebab kena beraya kat hospitalkan? Putus jarilah, hilang tanganlah... Jagalah diri masing2 dan ingatlah orang yang tersayang..

Oklah.. Setakat ni dululah... Minggu ni and minggu depan maybe akan jarang update blog.. Maklumlah, nak kemas2 rumah2, nak buat kuih raya.. Pastu nak balik kampung, nak pergi open house.. Hehe.. Korang pula macam mana? Bila hari raya, apa yang paling best? Share2 lah sikit..

4 comments:

miz ruha said...

selamat hari raya!!
moga kita dipanjangkn umur untuk bertemu ramadhan kembali.Amin.
=)

Cikgu Ma said...

aeminggu puasa daqh dengar lagu raya..kadang2 macam xda feeling ramadhan dorang yg mcm x sabar nak raya ni...

selamat hari raya...

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/08/di-kesempatan-ini.html

Hanif Idrus said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
Selamat Hari Raya

Nurrul said...

Selamat HAri Raya ! :D

http://youismysoul.blogspot.com/2012/08/salam-lebaran-dari-nurrul.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...