Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Friday, 24 August 2012

Gambar & Cerita Raya 2012

Entry yang ke-101 untuk tahun 2012 ni, biarlah special sikit.. Finally, saya nak cerita pasal Raya 2012.. Eh, ada ke orang nak baca? Ada ke orang nak tahu pasal kisah raya kita? Yela, kita ni bukannya artis atau retis yang smpai orang nak tahu pasal raya kita kan? Xkisahlah.. Apa2 pun, ni blog saya, and saya tetap nak tulis kat blog ni.. Kalau xde orang nak baca pun, mungkin 10 tahun akan datang, saya akan baca balikkan cerita raya 2012 saya? :-P

Sebelum merepek panjang2, kita tengok dulu gambar raya 2012.. Lepas dah habis tengok, baru kita cerita pula, ok? X ok pun kena ok gak.. Muhahahaha











Cukuplah kan 10 gambar? Buat apa nak byk2.. Yang selebihnya, biarlah jadi simpanan sahaja... Hohoho

Nak tahu cerita raya 2012 saya? Ok, tarik nafas panjang2 dulu, lepas tu, hembus perlahan-lahan.. Ok, dah? Ready? Jom baca..

Mula-mula kita kena bagitahu apa yang specialnya raya tahun ni... Kenalah bagitahu sebab every year, raya aidilfitri mesti ada, dan setiap tahun, ada special momentnya yang tersendiri.. For me, this raya sanagat2 special sebab keluarga kami cukup berkumpul 7 orang.. Mama, papa, along, angah, me, Ali, and Jah.. Sebelum ni? Tahun sebelum2 ni just raya 6 orang je.. 3 tahun berturut-turut.. Since tahun 2009-2011, along xde nak beraya bersama kami.. Sebabnya, my big bro ni, study dekat US, so, dia beraya kat US jela dengan pak arab kat sana.. Hehe.. But for this year, Alhamdulillah.. Along dapat beraya dengan kitaorang... Tahun ni along balik seminggu selepas raya.. And insyaALLAH, next year pun along dapat beraya lagi dengan kitaorang sebab tahun ni along dah tahun terakhir.. So, insyaALLAH bulan 5 next year dia habis...

Hah, istimewa tak raya 2012 saya? Istimewakan? Hehe... Tahun ni, sama je macam tiap2 tahun.. Raya first pergi kampung papa.. Lepas tu balik rumah.. Raya ke-2 balik kampung mama.. Lepas tu beraya rumah saudara-mara belah mama.. Belah papa pula, kitaorang semua dah jumpa kat kampung.. So, xdelah jalan jauh2 nak pergi rumah diaorang.. Hehe.. Sama je macam tahun2 lepas.. Tapi next year, maybe xpergi kot rumah saudara-mara yang jauh2 tu sebab ali next year tingkatan lima.. Nak SPM lah maknanya..

roseskalerful says:
Puas hati dapat cerita pasal raya 2012.. Lepas ni boleh buat entry berkaitan benda lain pula!

6 comments:

Hanif Idrus said...

Tahun ini semua keluarga berkumpul...bestnya..
Kadang2 kurang sorang mesti tak happy..kalau bergambar rasa macam kurang ajer

rozssalovepink said...

bahagianya time raya nie.,.,tp kan sya dapat story buruk dari kg...jiran meninggal..so sad ..:(

Mohd Lokman Bin Ramli said...

gudluck dalam menyambung pelajaran.. ^_^

Cikgu Ma said...

susah nak bergambar satu family sebab abah x suka bergambar...

Hanif Idrus said...

Jom join segmen saya:
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html
Menambah kenalan dan traffic..
Dan akan direview blog setiap peserta

jay manaf said...

YOur raya celebration also simple as mine..Slmt Hari Raya & Happy 55th Malaysia Independence Day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...