Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Thursday, 23 August 2012

Broga World

Di saat semua orang saling menziarahi pada hariraya ke-5 ni, saya and family kepenatan mendaki Bukit Broga... Mendaki dengan perut yang kosong, serious, saya cakap, amat menyeksakan... Saya dah alaminya.. So, sebelum korang nak mendaki mana2 bukit or gunung, make sure korang makan sikit dulu... Jangan makan banyak pula.. Takut termuntah, pun susah juga...

Bukit Broga, just 1.7 KM, tapi kepenatannya, fuh! Macam naik Gunung Kinabalu (ok, tipu) xpernah pun naik Gunung Kinabalu sebenarnya.. Hehe

Xnak cerita panjang2.. Jom tengok keadaan kami selepas mendaki Bukit Broga


Keadaan bila dah berada di tempat tinggi.. Sebenarnya papa plan nak keluar after Subuh.. Konon2 nak tengok matahari terbit... Tapi, semua org susah nak bangun and bersiap, pukul 7.30baru keluar dari rumah and pukul 8 lebih baru start mendaki.. That's why xdapat nak tengok matahari terbit.. Huhuhu



Ni belum sampai puncak lagi.. Tapi kepenatan dia, fuhhhh! Penat! Tapi that's for melah.. For my siblings diaorang dari naik sampai turun sentiasa je bertenaga.. Entahla.. Maybe everyday diaorang ni suka berjogging.. Sebab tu energy byk.. Bukan macam saya yang jarang2 exercise.. Tengok, bila sekali nak jungle trekking, terus dah semput.. Huhuhuhu








Ok, yang ni dah sampai di puncak Bukit Broga.. Ada yang ke'happy'an and ada pula yang kepenatan.... Padahal 1.7 Km je.. Yela, kita boleh cakap dekat je.. Tapi bila dah kawasan berbukit, pastu curam pula tu, jadilah jauh.. Adalah sejam juga kitaorang nak naik.. Pastu nak turun lagi.. Kaki memang dah menggigil.. But for my brothers and my adik, entahlah.. Diaorang still boleh berlari and berlumba... Haha.. Saya pula, dah nak berhenti separuh jalan.. Tapi atas desakan my family, saya pun berjaya sampai ke puncak! Yay!

roseskalerful says:

Orang dah cerita pasal raya dah.. Kita ni belum lagi.. Nak tunggu cerita dah basi kot baru nak update cerita raya kita.. Huhuhu... Sabar jela..

1 comment:

Nurrul said...

bestnya mendaki !! ! !
Nurrul tak pernah ada pengalaman mendaki lagi.. :<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...