Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Tuesday, 26 June 2012

Cuti-Cuti, Inilah Kerja Kita

Oh, kerja apa yang boleh kita buat bila cuti selama 3 bulan? Ini, dah termasuk kali ketiga saya cuti panjaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnggggggggggg.. First, masa habis SPM... 5 bulan cuti.. Pastu, habis semester 1 2011/2012, cuti 3 bulan.. Habis asasi nak tunggu degree bulan 9 nanti pun, cuti lagi which means saya masih bercuti...

Bila cuti, mama suruh kita jaga kedai.. Yup, dan saya sekarang memang tengah jaga kedai... And bila takde orang datang, kita buatlah benda lain seperti tengok Charmed di kaunter bayaran... Hohohoho...

Bila kat rumah, kita buat apa pula? Pagi2 kemas rumah.. Yup, kemas rumah.. Oh ye, kedai buka pukul 2.45-7.. Sekejap je.. Lepas kemas rumah? Tengok Charmed lagi.. Hahaha.. Charmed ada 8 season ok, and saya baru je season 5....

Malam? Perlu ke bertanya? Of coursela Charmed juga.. Hahaha.. Tu pun kalau takde orang guna laptop.. Selalunya malam2 orang lain yang guna laptop... Kalau tak, kita jelah yang conquer laptop ni...

Tapi waktu malam, lain sikit.... Kalau malam malas sikit nak tengok cerita Charmed sebenarnya.. Bila malam saya prefer tengok movie melayu... So, dalam tempoh 2 minggu, saya dah habiskan 4 cerita melayu..

1. Cinta Kura-kura

Lakonan Tiz Zaqyah dan Aeril Zafril.. And saya ni peminat Aeril Zafril.. Of coursela saya nak tengok.. Hehehe.. Best gaklah cerita ni especially bila ada Zizan Si Kura-kura yang boleh bercakap

2. Hoore Hoore

Ni filem muzikal... Siapa peminat lagu2 Sudirman, bolehla tengok.. Saya, lepas tengok je cerita ni, asyik nyanyi je lagu Sudirman.. Especially lagu Terasing.. Feeling kot nyanyi.. Haha

3. Aku Ada Kau Ada

Aku Ada Kau Ada? Kamal Adli <3.. Hehehe

4. Gerimis Mengundang

Gabungan pelakon Malaysia and Indonesia.. Oh, heronya: Kamal Adli... Cerita ni, kalau orang lain boleh nangis part yang sedih tu, saya taklah nangis, sebab before tengok cerita ni,dah tahu ending dia.. So, xsedihla..

Tu dia... Nampak tak? Berbaki lagi beberapa bulan lagi saya punya cuti, apa lagi yang akan saya buat? MUET is just around the corner. 4 July for speaking and 28 July for listening, reading, and writing.. Yeah, I know, need to practice for that.. Huhuhuhu.. Nervous sebenarnya memikirkan MUET ni sebenarnya.. Papa suruh practice... Practice to speak in English.. Well, I'll try.. Maybe lepas ni nak try write in English (kot).. Just pray for me, k?

Oh, lepas cerita Gerimis Mengundang, plan nak tengok Hanya Aku Cinta Kau Seorang.. Again, peminat Aeril Zafril, nak kena tengok cerita ni.. Hehehe.. Tapi, tu nantilah.. Sekarang, saya nak sambung tengok cerita Charmed pula... Bye2

2 comments:

Siti Fatimah Fuzz said...

cik siti tag awak...http://eimah2328.blogspot.com/2012/06/contest-header-paling-meletup-by-bh.html

Misz Mieza said...

Marathon bermovie nampak.. Hikhik! ^_^

Btw gudluck for ur MUET! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...