Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Wednesday, 27 June 2012

Hantu?

Casper The Ghost, a cute little ghost... Agree?

Abaikan sahaja  Casper tu.. Bukan nak cakap pasal dia pun.. Tapi, jangan abaikan ghost tu sebab kita akan bercerita pasal hantu harini...

Kejadian yang berlaku malam tadi. Saya ni sememangnyalah menjadi orang yang terakhir untuk tidur.. Selagi belum pukul 12 malam, jangan haraplah rumah ni akan gelap-gelita.. Pasti akan ada cahaya lampu kerana salah seorang penghuninya belum tidur..

Stop with the story yang tidur lewat.. Kita skip pada masa saya nak masuk tidur.. Masa nak masuk tidur, kebetulan my lil sis tidur atas katil saya.. And saya kejutkan dia untuk tidur di katilnya.. After kejutkan tu, saya ada dengar bunyi di luar tingkap.. Pastu, tiba2.... Jeng.. Jeng.. Jeng...

"Uwaaaa... Uwaaaa... Uwaaa..." Saya terdengar bunyi seperti bayi menangis.. Saya dah *gulp*.. Ok, bunyi apa tu? Teringin saya nak buka langsir and tingkap.. Yela, konon-kononya nak checklah bunyi apa tu.. Tapi, memikirkan keselamatan saya, saya tukar ke plan B.. Dan plan B tu sebenarnya kejukan mama and papa yang sudah tidur..

Papa bangun pergi ke bilik saya, duduk di atas katil saya, and suddenly... Bunyi tu hilang.. Erk?! Lagilah berdebar-debarkan? Papa suruh tidur je.. So, saya pun tidur jelah.. Pagi2 bangun, tanya papa.. "Papa xnak check ke apa benda malam tadi tu?" Papa jawab, "ala, maybe anak musang yang terperangkap kat atap, bunyi macam baby menangiskan? Tapi anak musang je, papa rasa"

Dengar jawapan papa, ok, lega.. Legalahkan.. Ingatkan apalah... Dalam fikiran, macam2.. Hantulah, ada orang jahat nak rompak rumahla... Tapi, Alhamdulillah, semuanya selamat.. Nothing happen.. Syukur...

2 comments:

*SiRibenMerah said...

seb baik.. kalo org buang baby camne kannn~

Hanif Idrus said...

hehehehhee..
kalau tak dapat adik angkat....hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...