Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Tuesday, 19 August 2014

Cuti-cuti Melaka

Since dah lama xberblog, banyak betul cerita yang tak tertulis... Yang mana ingat kita tulis...Haha... Thanks to pictures, instagram... Gambar2 semua boleh mebantu kita untuk mengupdate blog... Kisah ni berlaku bulan Jun yang lalu... Masa tu tengah cuti semester... So me and my friends decided nak pergi bercuti... Tempat percutian kitaorang ke Batu Pahat, Johor dan Melaka...

Planning asal pergi empat hari je... Isnin sampai Khamis... Muncul hari keempat, masing2 xpuas berjalan.. Makanya kami menambah satu hari lagi untuk bercuti... Haha... Jadilah lima hari percutian kami...






Banyak kenangan best2 bercuti... Yang xbest ada juga kot.. Haha... Pergi Taman Burung, Taman Buaya, Taman Rama2, dan bermacam2 taman lagi... Pergi rumah hantu pun ada... Pergh! Rumah hantu Taman Buaya Melaka paling bestlah... Rumah hantu yang paling takut setakat ni... Before this, masuk rumah hantu mana2, xpernahlah keluar menggigil menangis2... Tapi rumah hantu Taman Buaya ni, hah, memang best... Haha... Cuti ni dapat jugalah tengok buaya mati, macam mana pekerja2 tarik buaya tu, and so many experiences...









Kalau pergi Taman Burung, dapatlah experience pegang burung, tengok2 burung... Tapi paling banyak kalau bercuti ni, bergambar jelah kerjanya... Haha... Selfie sana selfie sini... Cari tempat nak bergambar... And bermacam-macam lagi...








Oh, kitaorang pun banyak ke muzium... Tengoklah sejarah2 Melayu, Hang Tuah, dan banyak lagi... Haha... Melaka kan Bandaraya Bersejarah... Dan bila ke Melaka, mestilah pergi A Famosa... Tempat paling bersejarah di Melaka... Tempat orang2 Portugis masa datang ke Melaka...

::Me we patung Alfonso De Albuquerque::

Dan yang paling penting time bercuti ni, kenalah makan2... Cari tempat2 yang best, sedap, dan penting murah... Haha... Melaka terkenal dengan asam pedas, sepanjang kat Melaka, entah berapa kali makan asam pedas... Sebab nak cari asam pedas yang paling sedap...




3 comments:

Norhasniza Khalid said...

amboi,. meriahnya dia..

salam kenal dari mama ye, mama dah follow sini dear

www.mamaniza.com

Kasih Lestari said...

Dah lama tak pergi ke melaka...rindu melaka...

Jemput join GA...

http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/08/giveaway-merdeka-lestari.html

ros_reeza said...

dah pernah gi Melaka, tapi tak sempat singgah taman buaya tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...