Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Saturday, 19 January 2013

Adik Gemencheh

Tahniah adik

Tahniah Jah

:-P

Tahun ni, adik saya yang bongsu, namanya Jah, dia 13 tahun.. Maksudnya dia tingkatan satu dan baru je habis UPSR masa tahun 2012.. Adik2 yang darjah 6, nak masuk sekolah menengah.. Ada yang mohon SBP, ada yang mohon MRSM, ada yang mohon sekolah harian je.. Ada permohonan yang diterima ada yang tak.. Ada yang buat rayuan.. Adik2, sekolah mana pun yang korang dapat, itulah yang terbaik buat korang.. Belajar kat mana2 pun, pembelajarn dia sama je.. Bersyukurlah korang masih boleh bersekolah..

Buat Jah pula, tahniahla :-D Sebagai kakak, saya pun tumpang gembira.. Cita2 tercapailah kan nak masuk MRSM Gemencheh.. Tahniah! Tahniah! Tahniah! Belajar rajin2! Hafal Al-Quran rajin2.. Semoga menjadi hafizah yang hebat.. InsyaALLAH..

15 January haritu, adalah teman Jah pergi daftar di MRSM Gemencheh.. Sebab tengah cuti, saya ikutlah.. Dari pukul 10.30 pagi sampai sana, pukul 5 baru balik.. Lama tak?? Hehe.. Mula2 daftar Jah, pastu nak kena dengar taklimat.. Pastu nak kemas barang2 Jah kat bilik dia, pastu lunch, pastu nak beli barang2 Jah, pastu makan ice cream, pastu tangkap2 gambar, pastu baru balik..


Yeah.. Ni before nak bertolak.. Awal betul dia siap.. Semangat membara nak duduk asrama for the first time :-P


Me and adik. Oh, tembabnya orang tu -_-


Adik and mama




Ni semua before kitaorang nak balik.. Oh ye, cermin mata kitaorang fashion sama kan?? Hihihi

Kisah before adik saya masuk MRSM.. Before result keluar, dia ada masuk sekolah harian dekat dengan rumah.. Namanya Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat, Bandar Baru Bangi.. Kakak dia dulu Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Tiga

 Dah dapat MRSM, terus keluar dari sekolah tu.. Hehe




Adik bongsu first time nak masuk asrama :-)

Selamat belajar adik2 yang masih bersekolah..

Selamat belajar buat mereka2 yang masih belajar!

4 comments:

smilenajah93 said...

spesen jee muka ~ haha !

Hanif Idrus said...

Good luck untuk adik awak!!!

Hanif Idrus said...

Sori lama tak singgah sebab bloglist dah hilang....bila tukau domain...
Kejap lagi saya masukkan dalam bloglist yek..
Thanks

Aiisyah Roseskalerful said...

@Hanif Idrus oh.. patutlah lama dah xkomen.. hehe.. it's ok :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...