Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Sunday, 20 March 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !


Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

Ok. Tak kisahkan nak manis sedih or pahit.. So,saya nak menceritakn kisah sedih...(sedih ke??tak tahulah..hehehe) Satu kenangan yang paling saya tidak dapat lupakan ketika bersama ibu saya ialah ketika saya kat HOSPITAL PANTAI, KUALA LUMPUR.... Masa tu tahun 2007 tingkatan dua...... Kenangan yang tak dapat lupakan ialah semasa mak saya sanggup temani saya masa kat hospital.. Ingat lagi, masa nak wat biopsy cause saya sakit, saya tak nangis pon.. /wahaha.... Walaupon sakit, menahan dirilah untuk tidak menangis dengan kuat... Tapi, lepas doktor siap je wat biopsy, parents dibenarkan masuk.......hahaha..terus dalam pelukan ibu dan menangis sekuat-kuat hati......hehehe...Malu jekan?? /blush....... Time tulah mak saya pujuk saya.. Peluk saya erat-erat...... memang kenangan yang PALINg TAK DAPAT DILUPAKAN!!! OK.. Tu jela kot..... Lebih 100 patah perkataan tak??? Harap-harap cukuplah.... hohoho....

Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...


Dua-dua tak boleh ke?????hehehe... Oklah,saya lebihkan ayahlah kot..hehehe


Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?


Erk?! TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dan INSYAALLAH saya tidak akan pernah menghantar mereka ke rumah orang tua.. Saya akan menjaga mereka selagi saya mampu...


Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..


Pendapat saya...hmmmmmm..... Mereka yang sanggup bercakaran sebab harta benda ni sebabnya mereka tamak... Dan paling utama mereka ni pemalas... Tak nak usaha sendiri... Nak duit mak ayah je.... Tapi, kalau semua orang mengikut hadis nabi yang berkaitan dengan harta pusaka ni, mestilah pergaduhan tak kan berlakukan.....

9 comments:

Rozuan Ismail said...

hargai ibu anda selagi mereka masih hidup

Dda Ly said...

saye juge tak setuju..bercakaran sebab harta pusaka..wth?? nak, cari sendiri la kan?:)

meh ke rumah..
~little newborn~
keep in touch ye..♥♥♥

Cik Sue said...

syurga dibawah telapak kaki ibu..hargailah jasa mereka selagi hayat mereka masih ada... =D

mas saari said...

salam singgah n follow!
memang sedih bila bercerita tentang ibu jadi hargailah ibu kita selagi dia masih ada..

aii ros warna-warni said...

Ye..INSYAALLAH kita semua akan menghargai ibu selagi masih ada....

solo molo said...

bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...
serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...

Diari-Selebriti-Mama said...

selamat berkenalan.
singgah dari segmen BA n terus follow kamu aii ^^

pelukan ibu dapat menenangkan jiwa..
sayang tak sempat nak join segmen ibu

jemputlah singgah
http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/love-sweetheart-ben-ashaari-vs-arnold.html

aii ros warna-warni said...

solo molo : insyaALLAH..
Diari-Seleberiti-Mama : saya sudah follow kamu juga.... =)

Azza Firza said...

syiokkk, apa apa pun, entri gempak, visit mine too :

saya sayang mama saya =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...