Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Wednesday, 31 October 2012

Serious, Taekwondo

Assalamualaikum rakan2, kawan2, sahabat2, adik2, abang2, kakak2 and semualah.. Hee~

Sebenarnya dah rindu nak menaip keyboard ni.. Selalu juga tekan keyboard ni.. Tapi taip untuk buat assignment, bertwitter, dan berfacebooking jela.. Blogging dah lama xbuatkan? Jadi, meh sini saya taip panjang-panjang for my blog ni? Panjang ke? Entah, we'll wait and see ;-P


Hah, tau tak ni apa? Ini namanya high jump kick.. orang yang tengah melompat and tendang tula..

Wah! Aiisyah dah masuk taekwondo ke?

Yup.. And last Monday (29th October 2012) was my first training kat UIA ni

Sebenarnya, before ni, dah pernah masuk taekwondo dah.. Masa tu darjah 4.. Pastu, darjah 6 berhenti atas sebab2 yang tertentu..

Degree ni sambung jela.. Berhenti masa darjah 6 tu, tali pinggang merah.. So, sekarang sambung je tali pinggang merah tu.. Hehe..

Pergerakan ingat lagi ke? My mom tanya.. Of coursela xingat.. 7 tahun tinggalkan, memang xhafal apa2 pun.. Tapi semangatnya saya, buka youtube and search taekwondo.. Hohoho.. And tengok baliklah pergerakan-pergerakan dia.. Haha.. Tapi sampai sekarang pun xpernah hafal.. Haha..

Tapi, xpela.. Join ni pun sebab nak menghilangkan stress.. Yela, sibuk belajar, takkanlah 24 hours nak menghadap buku jekan.. Sometimes kenalah exercise and mengeluarkan peluh, betul tak? Serious, 2 hours of the training, I feel so relax.. Very very relax..

Tapi, adalah kesannya jugakan bila dah lama tak bertaekwondo ni.. It's my leg.. Dua-dua kaki saya sampai ke harini sakit.. Nak berjalan pun perlu kuatkan semangat sebab sangat sakit.. Huhuhu.. Yela, bila training, kena tendang banyak kali.. Macam2 jenis tendangan.. Keesokan harinya, bangun pagi tu, memang terasalah sakitnya...

Walauapapun, I'm enjoying myself with the training! Best!
Every Monday and Friday 8-10pm

2 comments:

hainom OKje said...

Sakit yg berbaloikan Aisyah.... janji puas hati

Ayuni Khalib said...

Bestnya dapat blajar taekwando. at least adalah belajar seni mempertahankan diri. all the best to you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...