Selamat Datang!

Jumlah Orang Datang

Wednesday, 4 May 2011

Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana

Nak Join Klik SINI



  1. Buat satu entri, "Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana"
  2. Letak header aku tu dan link kan ke entri ni.
  3. Pilih nak yang mana, "Aku Nak Jadi Kaya" atau "Aku Nak Jadi Popular"..terangkan sebabnya kenapa nak yang tu lagi dari yang satu lagi...
  4. Siap...letak link anda di entri ni...
Tarikh tutup.... Masuk hari Khamis..(12.01 pagi).  Aku akan listkan mengikut kategori.... Simple dan menarik...  Kelebihan: Aku tolong promote kan dan korang dapat satu entri...Entri yang banyak dalam satu hari juga membantu dalam menaikkan traffic..:) Apa tunggu lagi...jom join.... 


"Aku Nak Jadi Kaya"


Aku nak jadi kaya sebab aku memang suka jadi kaya. Jadi kaya ni lebih senang daripada jadi popular. Hahaha... Tapi hakikat sebenarnya dua-dua pun susah. Orang kaya takut kena rompak... Orang popular pula asyik kena ganggu dengan orang lain je.. Betul tak??

Walau apapun, aku tetap pilih nak jadi orang kaya. Duit itu sangat penting. Serious, dulu, aku ada dengar satu ceramah dekat radio, penceramah tu ada cakap, kita kena cakap sesuatu itu penting kalau kita nak benda tu. Contohnya duit. Sesiapa cakap duit penting, insyaALLAH dia akan dapat duit.

Lagipun, sekarang ni, nak pergi mana-mana pun perlukan duit... Yelah, cuba kalau pergi shopping mall... Nak pergi toilet untuk basuh tangan je pun kena bayar RM0.50... So, memang pentinglah duit tu.... Lagi satu, orang kaya ni boleh menggunakan duit tu untuk kebaikan.. Kita boleh bersedekah... Dengan duit, kita boleh bantu orang yang dalam kesusahan... Kalau jadi popular, kita yang susah kot.... Asyik ada gangguan je kalau nak pergi mana-mana... Hahaha....

5 comments:

mcm ni lah said...

saye doakan cita2 awk kesampaian,.. amin,..

msredcheesecake said...

cik colourfulroses,
msred datang dari blog Wacanaku.

Sumer org suka rm...

aizamia3 said...

kalau kaya jangan lupakan aku ye.. ;)

cik pulau said...

sama lah kita..
cik pulau pun pilih nak jadi kaya gak...hehe


singgah jenguk rakan segmen..^^,

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

mmg..toilet pun bayar..nak buat itu ini juga kena bayar..duit memang penting..lebih penting bila duit boleh lakukan apa sahaja..
salam perkenalan dari segmen PW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...